09 292 50 50

3 redenen waarom een warmtepomp een goeie investering is.

nieuws - 24.01.2018

Een aangename temperatuur in uw ruimtes is van cruciaal belang voor het leef- en werkcomfort. Ben Stevens Koeltechniek helpt u om de perfecte temperatuursbalans te vinden.

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en geeft die af in je woning met behulp van een warme bron via een warmtewisselaar of warmteafgiftesysteem (vloer- of wandverwarming, radiatoren, ventiloconvectoren). Zo verwarm je tot 40 % energiezuiniger dan met een klassieke verwarming op aardgas of stookolie. Bovendien kan je met een warmtepomp ook sanitair water opwarmen. Dit is zelfs aangewezen als je de installatie optimaal wil laten renderen.

buitengroep-2.jpg

Wij geven je hierbij drie goeie redenen waarom je zou moeten kiezen voor een warmtepomp.

Milieuvriendelijk en zuinig

Om uw huis te verwarmen of te koelen, haalt een warmtepomp energie uit de aarde, de lucht of het grondwater. Bijgevolg betaalt u gemiddeld 30% van de verbruikte energie, de rest haalt de warmtepomp uit de natuur. U kunt uw woning verwarmen, koelen en het sanitair warm water op temperatuur krijgen en houden. Besparing gebeurt dus op meerdere vlakken en met meer comfort!

Verminderde CO2-uitstoot

Een traditioneel verwarmingssysteem zet brandstof om in warmte. Voor een warmtepomp is elektrische energie het enige wat nodig is om warmte te verplaatsen. Daardoor is er een lagere CO2-uitstoot, tot 50% minder dan andere verwarmingssystemen.

Hoger rendement

Een warmtepomp heeft een uitstekende rendementswaarde (COP). U verdient de investering in een warmtepomp snel terug, aangezien u veel minder energie moet aankopen. Bovendien hebt u ook geen schoorsteen, gas- of mazouttank nodig, wat opnieuw een besparing oplevert.

Met een warmtepomp verwarm je tot 40 % energiezuiniger dan met een klassieke verwarming op aardgas of stookolie. Bovendien kan je met een warmtepomp ook sanitair water opwarmen. Dit is zelfs aangewezen als je de installatie optimaal wil laten renderen. Simon Stevens , Ben Stevens
modellen.jpg

We onderscheiden verschillende soorten warmtepompen:

  • Lucht-luchtwarmtepompen: deze aerothermische warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en geven deze rechtstreeks af aan de binnenlucht in huis.
  • Lucht-waterwarmtepompen:  onttrekken eveneens warmte uit de buitenlucht, maar geven deze aan het warmwatercircuit van de vloer- of wandverwarming, de radiatoren of ventiloconvectoren.
  • Bodem-water- en water-waterwarmtepompen: deze geothermische warmtepompen halen warmte uit de bodem, het grondwater of het oppervlaktewater en geven die warmte af aan het circuit van de verwarming.
demo_warmtepomp.jpg