Diensten

Koeltechniek

Koeling is dé specialisatie van Ben Stevens Koeltechniek. Het gaat hierbij vooral om koel- en diepvriescellen voor bakkers, beenhouwers, horeca, kleine warenhuizen, productieafdelingen ...
Ook particulieren kunnen er terecht voor onder andere koele bergingen, koelcellen en koelmeubelen.
Koel-en vriescellen zijn standaard of op maat gemaakt. De producten die erin gekoeld moeten worden, de temperaturen, de inbreng van al dan niet gekoelde goederen en andere variabelen zorgen ervoor dat koel- en vriesinstallaties sterk kunnen verschillen. Het bedrijf stelt een snelle service voorop. Een defecte koeling kan al gauw aanzienlijke verliezen met zich meebrengen. Ben Stevens Koeltechniek speelt kort op de bal door ervoor te zorgen dat uw producten behouden blijven als de koeling het laat afweten.

Warmtepompen

Een aangename temperatuur in uw ruimtes is van cruciaal belang voor het leef- en werkcomfort. Ben Stevens Koeltechniek helpt u om de perfecte temperatuursbalans te vinden.

Milieuvriendelijk en zuinig

Om uw huis te verwarmen of te koelen, haalt een warmtepomp energie uit de aarde, de lucht of het grondwater. Bijgevolg betaalt u gemiddeld 30% van de verbruikte energie, de rest haalt de warmtepomp uit de natuur. U kunt uw woning verwarmen, koelen en het sanitair warm water op temperatuur krijgen en houden. Besparing gebeurt dus op meerdere vlakken en met meer comfort!

Verminderde CO2-uitstoot

Een traditioneel verwarmingssysteem zet brandstof om in warmte. Voor een warmtepomp is elektrische energie het enige wat nodig is om warmte te verplaatsen. Daardoor is er een lagere CO2-uitstoot, tot 50% minder dan andere verwarmingssystemen.

Hoger rendement

Een warmtepomp heeft een uitstekende rendementswaarde (COP). U verdient de investering in een warmtepomp snel terug, aangezien u veel minder energie moet aankopen. Bovendien hebt u ook geen schoorsteen, gas- of mazouttank nodig, wat opnieuw een besparing oplevert.

Ventilatie

Het is wettelijk vastgelegd dat elk bureel een bepaalde luchtverversing per uur per persoon moet hebben. Ben Stevens Koeltechniek berekent hoe krachtig uw ventilatie precies moet zijn om aan die normen te voldoen. Daarna wordt uw systeem professioneel geïnstalleerd — rekening houdend met de bestaande of de te voorziene inrichting.
Energie besparen staat steeds centraal. Bij de keuze voor ventilatie met warmteterugwinning (D-systeem) wordt een gedeelte van de onttrokken lucht gefilterd om later opnieuw te gebruiken bij het verwarmen of koelen van de ruimte.

Airconditioning

Lijkt uw slaapkamer tijdens zwoele zomernachten op een sauna? Dat heeft ongetwijfeld een nefaste uitwerking op uw nachtrust. Een goede airco verhelpt het probleem onmiddellijk. Ook voor uw bureau, keuken of living is airconditioning de ultieme oplossing.
Bureelcomplexen kunnen zowel individueel als algemeen van airco worden voorzien. We overlopen met u de verschillende opties en u kiest er de beste uit — volgens uw noden en behoeften.

Klimatisatie

De technologische vooruitgang zorgt voor steeds grotere serverlokalen. Om schade door oververhitting te voorkomen is het dus zaak om de temperatuur in uw serverlokaal onder controle te houden.
Ben Stevens Koeltechniek lost dat op via koeling of klimaatbeheersing. In het laatste geval wordt er zowel met de temperatuur als met de luchtvochtigheidsgraad rekening gehouden.
U kunt ook bij ons terecht voor het klimatiseren van uw wijnkelder (in het belang van een goede bewaring van uw wijn) en toepassingen voor koude keuken, atelier ...

Verhuur

U vindt bij ons ook de mogelijkheid voor het huren van koel- en vriescellen. Indien u nog meer info wenst neem dan zeker contact met ons op.

Download de PDF voor meer informatie.

Klantenservice

Klantenservice – ook na verkoop, daar staat of valt een zaak mee. Snelle service is dan ook een van de absolute troeven van Ben Stevens Koeltechniek. Elk defect wordt onmiddellijk opgevolgd, zodat de klant zo weinig mogelijk hinder ondervindt. Onze bestelwagens zijn zo uitgerust dat ze een maximale service garanderen en de techniekers hebben steeds een ruime stock van verscheidene onderdelen ter beschikking.
Onderhoud is een cruciale factor bij een defect. Veel storingen kunnen vermeden worden door preventieve controle, al dan niet met een jaarlijks/tweejaarlijks overeenkomst. Ben Stevens Koeltechniek denkt actief met u mee over de beste manier om uw installatie optimaal te laten functioneren. Ook wanneer uw systeem niet door ons werd geplaatst, staan we u graag bij met raad en daad.